JOUW START 

 SPRITUALITEIT 

 SAMEN OP REIS 

 JOUW NIEUWE WEG 

 PERSOONLIJKE GROEI 

 ONBEWUSTE PATRONEN 

 ENERGETISCH GEZINSTHERAPEUT 

Opleiding Energetisch Gezinstherapeut

Ben jij ook op zoek naar díe opleiding waarbij je een totaalpakket vindt van alles wat je nodig hebt om je eigen praktijk te starten? Wil je meerdere methodieken inzetten om juist voor iedereen precies datgene aan te kunnen reiken wat zij nodig hebben? 

Bij de Opleiding Energetisch Gezinstherapeut worden de opleidingen die ik heb gevolgd samengevoegd. Al mijn kennis en ervaring heb ik gecombineerd tot een nieuwe manier van werken. Juist om ervoor te zorgen dat jij breed in kan zetten op jouw doelgroep en op een diepe laag kan leren werken.

NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE (NEI) / NIEUW EMOTIONEEL INZICHT

Dit is een methode die zonder lange praatsessies direct naar de emoties achter de klacht kan kijken. Vanuit het onderbewustzijn liggen vele antwoorden die een verklaring vormen voor fysieke klachten, angsten of spanningen. Op het moment dat je gehoor geeft aan deze onderliggende triggers, en deze zichtbaar maakt, kunnen deze worden losgekoppeld en kan je loskomen van oude patronen en blokkades

Een direct toepasbare methode waarin je goed zichtbaar maakt wat speelt, de cliënt mee kan nemen in het proces en zelfs bij een kinderwens, zwangerschap en jonge kinderen kunt testen wat er aan de hand is.

In deze methodiek maken we een verdiepingsslag - waarbij we werken vanuit de 5 elementen, we gaan kijken wat deze 5 onderdelen kunnen blokkeren in ons lichaam en ons mentale welzijn.

FAMILIEOPSTELLINGEN

Een familiesysteem wil maar één ding, heel zijn. Gezien worden in alle aspecten die er spelen. Dat iedereen op de juiste plaats staan en ieder zijn eigen stukken bij zich draagt. Er kan disbalans ontstaan als iemand de lasten gaat dragen die niet bij hem hoort. Als een kind op de plek van de ouders gaat staan, of er kinderen missen in een gezin door bijvoorbeeld een miskraam of abortus. Iedereen verdiend zijn of haar eigen plek. En deze methode die toegepast wordt op tafel helpt om deze onderliggende disbalans weer in balans te brengen

"Als we willen groeien, hoeven we alleen nog maar de eerste stap te zetten"

 

ENERGETISCH WERKEN  

We mogen gaan zien dat we de keuze hebben om uit ons hoofd te gaan, te gaan luisteren naar ons gevoel en daardoor onszelf de mogelijkheid te geven om een stap vooruit te zetten. Te gaan onderzoeken wat de eindeloze mogelijkheden zijn van ons lichaam, van onze ziel en ons persoontje.  We gaan meer vanuit intuïtie werken, en gaan voelen en ervaren waar het écht om gaat.

Bekijk de informatieavond video

13 augustus heb ik een online informatieavond gegeven waarin ik alles wat aan bod komt in de opleiding uitleg. Klik hieronder op de knop om deze te bekijken

Ik heb verschillende opleidingen los gevolgd, maar juist samen maken ze een unieke combinatie, waarin je op een diepgaand niveau aan jezelf kan werken, kan groeien én je gezin én je cliënten kunt ondersteunen in de processen waar ze zich bevinden. We gaan de diepte in zodat je steeds meer gaat voelen wat voor jou klopt.

De opleiding bestaat uit 15 dagen. Door de opleiding door komen alle stukjes samen, waardoor jij deze diepgang en methodes leert inzetten als één geheel. Steeds een laagje dieper, zodat je zelf ook de verdiepingsslag gaat maken in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast krijg je toegang tot een online leeromgeving, waarin je alle filmpjes, theorie en toepassingen altijd bij de hand hebt.

Module 1 - de biotensor

De eerste dag van de opleiding begint het met leren werken met een biotensor. Een energetisch meetinstrument dat aan de hand van de stressreactie in je lichaam die ontstaat bij een disbalans, de vertaalslag maakt van ons onderbewustzijn naar ons bewustzijn. Omdat ons onderbewustzijn alwetend is, kan deze ons ook precies vertellen waar onze pijn- en leerpunten liggen.  Voor kinderen die nog niet kunnen praten is dit een methode om boven tafel te krijgen wat zij precies nodig hebben. Je leert niet alleen hoe je je jezelf en je kinderen hiermee  kan 'testen', ook je huis, werkplek en stemmingen kunnen je veel vertellen. 

Deze dag is ook eerder los te volgen, en binnenkort ook online. Het geeft je de basis die neergezet wordt in deze opleiding. Dus kan je niet wachten tot we in januari aan de slag gaan? Volg deze workshop alvast zodat je goed kunt oefenen voordat we écht aan de slag gaan.

Duur: 1 dag - ook eerder als losse workshop te volgen - 09.30 - 15.30

MODULE 2 - Een start met NEI

In de tweede module gaan we vanuit Nieuw Emotioneel Inzicht kijken naar de emoties achter de 'klachten' van onszelf en onze kinderen. In het werken met een biotensor gaan we een stap verder richting het testen via werkmodellen die gericht zijn op onze baby's/kinderen/pubers. Je leert deze emoties in kaart te brengen en in te gaan op de oorsprong van deze emoties. Op welke stukken zitten we onszelf in de weg of spiegelen onze kinderen ons onbewuste gedrag en patronen om ons iets duidelijk te maken.  Je gaat zowel met jezelf als je kinderen aan de slag en leert steeds meer controle te krijgen over de keuze zoals jij je wilt voelen. Het is ook een eigen proces dat op gang gezet wordt.

Duur: 2 dagen - 09.30 -17.00

 • 12& 13 februari 2021 (vrijdag-zaterdag) 

"Stel je eigen groei niet uit tot morgen, als je vandaag al kan beginnen"

 

 

MODULE 3 - NEI vanuit de 5 elementen

In module 3 gaan we de vertaalslag maken naar de diepere lagen van het werken met het onderbewustzijn. Je gaat leren welke energiesystemen en chakra's er kunnen blokkeren in ons lichaam, en hoe je deze weer in beweging kan zetten. Je leert verbanden leggen tussen een klacht en verschillende emotionele lagen die eraan ten grondslag liggen. We gaan kijken naar wat je diep van binnen wilt, jouw koers gaan we varen, en onderzoeken wat jij nodig hebt om daar te komen. We gaan aan de slag met de 5 elementen, om vanuit verschillende dynamieken te kijken naar de klacht van je cliënt.

In deze module maak je zelf ook een grote stap in je persoonlijke én spirituele ontwikkeling omdat je ook aan de slag gaat met jouw eigen saboteurs, je vaste patronen worden zichtbaar en je komt steeds meer een stapje bij diegene die je écht wilt zijn.

 

We maken de overstap naar het werken met niet eigen energieën, entiteiten en vorige generatiebelastingen. Daarnaast komen ook de allergieën, de vrouwelijke cyclus en hormonen aan bod. 

Met als speciaal aandachtspunt het werken met vorige levens. Op het moment dat we steeds overvallen worden door oude emoties waarbij we als we goed nagaan ze ons hele leven al bij ons zijn - kan je er bijna vanuit gaan dat het niet van het leven nu is. En waarom nemen we dan zulke oude patronen met ons mee? Dat doen we niet zomaar voor de lol. Vaak liggen er nog kwaliteiten van onszelf die we over boord hebben gezet. Dat doen we allemaal, soms wel dagelijks. Maar op het moment dat we deze kwaliteiten over boord zetten en we pakken deze niet terug voor we overlijden, verdwijnen deze kwaliteiten. Door het testen in vorige levens krijgen we de mogelijkheid om deze weer op te pakken. Je eigen kwaliteiten weer te gaan omarmen. Dit is een prachtig proces waar in deze module aandacht aan wordt besteed.

Duur: 6 dagen - 09.30 - 17.00

 • 19 & 20 maart 2021

 • 23 & 24 april 2021

 • 4 & 5 juni 2021

"Jarenlang heb ik er alles aan gedaan om alles te onderdrukken waar ik zo bang voor was. Op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen. Ik moest een stap zetten. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik sta nu zelf aan het roer en heb de mogelijkheden om te kijken naar mijn eigen emoties. Als bonus kan ik mijn gezin nu ook optimaal ondersteunen. Charlotte voelt feilloos aan wat er mag gebeuren en nodig is. Ik ben blij dat ik met deze opleiding ben gestart."

Mariët

MODULE 4 - Familieopstellingen

In deze module gaan we 2 dagen lang aan de slag met familieopstellingen - hoe zit jouw eigen familie in elkaar? En hoe kun je loskomen van belemmerende familiedynamieken? Hoe is jouw familiaire basis en hoe maak je de vertaalslag naar je therapeutschap?  

We brengen het werken met familiedynamieken naar een hoger niveau door te werken met de daadwerkelijke toepassingen in het werkveld. Hierin kijken we niet alleen naar therapeut - cliënt verhoudingen, maar helen we ook jouw innerlijk kind door de modules ook bij jezelf toe te passen. Alles wat je zelf ondergaat, maakt jou ervaringsdeskundige, en kan je het beter toepassen in een consult.

We krijgen daarbij ondersteuning van prachtige materialen en houten opstellingspoppetjes, welke jij vanaf deze dag direct kan implementeren in het gezin, maar ook in je praktijk.

Duur: 2 dagen

 • 24 & 25 september 2021

MODULE 5 - Verdieping

In module 5, gaan we nog dieper in op de aspecten van het emotionele brein. We gaan aan de slag met werkmodellen gericht op het gezin, het ouderschap en de kinderen. In deze module gaan we oplossingsgericht werken om zo oude patronen en blokkerende emoties los te koppelen op het gebied van schoolprestaties of (eet)gedrag. Je leert werken met schoolaspecten, pubers en gedragsproblemen. Maar ook met vrouwen met een kinderwens of zwangerschapsproblemen

Met als kers op de taart een specialisatie vanuit mijn eigen werkveld - het werken met alleengeboren tweelingen.

Het werken vanuit het emotieveld wordt nogmaals verbreed en meer specifiek voor het therapeut-schap aangepast.

Je krijgt een erkent diploma en bent dan officieel Energetisch Gezinstherapeut.

Duur: 4 dagen  D

 • 22 & 23 oktober 2021

 • 226 & 27 november 2021

KTNO Vakopleiding

Wat ben ik blij mijn gevoel gevolgd te hebben en deze opleiding ben gaan doen! Pas toen ik deze opleiding tegenkwam, realiseerde ik me dat ik al jaren op zoek was. Zo veel verschillende cursussen gedaan (van Reiki tot intuïtieve ontwikkeling en alles er tussen in), maar telkens miste er iets. Nu niet! Alle losse puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen en vormen een duidelijk geheel. Charlotte is enthousiast, vindt geen vraag vreemd en deelt graag haar kennis en kunde. Zelfs in huidige Corona-tijd komt zij met oplossingen zodat wij door kunnen met opleiding. En alle informatie, of het nu op beeld of op papier is, is duidelijk en ziet er mooi uit. Een absolute aanrader dus!

Mieke

Is de Opleiding Energetisch Gezinstherapeut voor iedereen? 

We werken op een vernieuwend bewustzijnsniveau. Heb je nog nooit aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en ben je nieuw in de spiritualiteit is dit een grote stap. We gaan vanaf dag één volop aan de slag met het verruimen van je blik en beeld van de wereld. Je krijgt direct de tools om aan alles wat er bij jezelf gebeurt te gaan integreren. Maar dat vraagt wel commitment. Openstaan voor je persoonlijke groei en alles wat daarbij naar boven komt aangaan. Het is een methode waarin je niet overal diep doorheen hoeft te gaan om het te verwerken. Dat maakt het ook zo krachtig, maar je moet er wel klaar voor zijn, het is fijn om de methodiek eerst eens te ervaren, zo kan je zien of het ook écht bij je past.

De opleiding is zowel voor persoonlijke groei, als voor werkende coaches en therapeuten. We werken voor volwassenen en kinderen dus is dat je affiniteit, ben je zeker welkom.

Zeg je hier volmondig JA tegen dan zie ik je snel!

Twijfel je of dit de opleiding is voor jou, plan gerust een (mail/bel of app) afspraak in en we gaan samen onderzoeken of dit de goede stap is voor jou op dit moment.

De opleiding is op HBO niveau ingeschaald en geaccrediteerd door de KNTO. 

Studiebelasting

De opleiding is een praktisch gerichte opleiding. Dat houdt in dat je thuis vooral bezig zult zijn met het oefenen in de praktijk. Het toepassen van de werkmodellen geeft jou steeds meer gevoel in de werkwijze en het toepassen. Ook kom je in elk consult, weer op nieuwe vlakken terecht die jou helpen groeien in de werkwijze en toepassing.

De studiebelasting zal ongeveer 4 uur per week in beslag nemen.

Materiaal

In de opleiding zit een biotensor, mooi gedrukte werkmodellenmap, manual, poppetjes en werkmaterialen familieopstellingen, testset vaccinaties, lunch, koffie en thee inbegrepen.

Daarnaast is het mogelijk om een losse testset met kinderremedies en oliën bij te bestellen.

Examen

Na afloop van de opleiding is het van belang dat je kunt laten zien dat je de methodiek kan toepassen in een consult. Er wordt geen theorie examen afgenomen, maar het praktijk gedeelte wordt wel beoordeeld. Daarnaast wordt er gevraagd om jouw proces het van studiejaar te gaan beschrijven. Wat zijn jouw groeistappen geweest, welke inzichten hebben jou laten zijn wie je nu bent?

Bij een goed bevonden therapeutische beoordeling van jouw kwaliteiten in een consult krijg je het diploma tot Energetisch Gezinstherapeut overhandigd.

Het diploma is erkend door de KTNO - BATC en CAT (in behandeling)

Vrijstelling

Heb je al een workshop biotensor gevolgd? Dan kan je vrijstelling krijgen voor de eerste dag van de opleiding. Stuur hiervoor een mailtje naar info@praktijkcharlotte.nl

Doordat ik zelf ziek ben geworden, ben ik gaan zoeken naar het waarom. Ik heb me in eerste instantie heel erg op voeding gericht en ben de opleiding tot orthomoleculair voedingscoach gaan doen. Geweldige resultaten maar mijn gevoel zei dat er meer was. Ik ben me gaan verdiepen in de 5 biologische natuurwetten (ziekte door zielsoorzaken). Prachtige kennis waar ik heel blij mee was, maar ik zocht naar iets waarbij ik sneller bij de emotie kon komen en sneller en eenvoudiger de juiste voeding voor de juiste persoon kon vinden. Na het lezen over de workshop werken met de biotensor heb ik me opgegeven. Wauw wat een mogelijkheden zag ik hier. ik heb me direct opgegeven voor de opleiding tot energetisch gezinstherapeut. Nog nooit een dag spijt van gehad. Voor mij komt alles hier samen. De lesstof is fijn en toegankelijk, Charlotte legt alles helder uit en geeft les vanuit haar passie. Ik ervaar deze opleiding als een cadeau wat op mijn pad gekomen is.

Gerrie

Op consult

Wil je zelf ervaren op welke manier ik werk, juist om te zien of dit bij je past? Boek een consult en kom het zelf ervaren. Daardoor kan jij kijken of ik, maar ook de methode is wat je zoekt.

"Het leven bestaat niet uit moeilijkheden maar uit GROEImogelijkheden"

Jan Visscher

KOSTEN OPLEIDING

€ 2.950,-

of betaal in termijnen

6 maanden € 510,-

10 maanden € 325,-

Data Opleiding januari 2021

Vrijdag - zaterdag

​Module 1

 • 10 oktober 2020 / 9 januari 2021

Module 2

 • 12 & 13 februari 2021

Module 3

 • 19 & 20 maart 2021

 • 23 & 24 april 2021

 •    4 & 5 juni 2021

Module 4

 • 24 & 25 september 2021

Module 5

 • 22 & 23 oktober 2021

 • 26 & 27 november 2021

Data Opleiding september 2020

Vrijdag - zaterdag

​Module 1

 • 29 augustus 2020 

Module 2

 • 25 & 26 september 2020

Module 3

 • 6 & 7 november 2020

 • 18 & 19 december 2020

 • 15 & 16 januari 2021

Module 4

 • 5 & 6 maart 2021

Module 5

 • 16 & 17 april 2021

 • 21 & 22 mei 2021