17 dagen

Opleiding

6 modules

Steeds een laagje dieper

Live / Online

Welke vorm kies jij?

Opleiding Energetisch Gezinstherapeut

Ben jij ook op zoek naar een verdiepende NEI opleiding, of juist díe opleiding waarbij je een totaalpakket vindt van alles wat je nodig hebt om je eigen praktijk te starten? Wil je meerdere methodieken inzetten om juist voor iedereen precies datgene aan te kunnen reiken wat zij nodig hebben? 

Bij de Opleiding Energetisch Gezinstherapeut heeft Charlotte al haar opgedane kennis van uit verschillende opleidingen samengevoegd tot één. Juist om ervoor te zorgen dat jij breed in kan zetten op jouw doelgroep en op een diepe laag kan leren werken.


Het is een combinatie tussen

 • NEI (Neuro Emotionele Integratie / Nieuw Emotioneel Inzicht)
 • Nine Start Ki (gaan ontdekken wie je écht bent)
 • Familieopstellingen
 • Specialisaties in de vrouwelijke cyclus, kinderwens en alleengeboren tweelingen

Opleiding Energetisch Gezinstherapeut

Ben jij ook op zoek naar een verdiepende NEI opleiding, of juist díe opleiding waarbij je een totaalpakket vindt van alles wat je nodig hebt om je eigen praktijk te starten? Wil je meerdere methodieken inzetten om juist voor iedereen precies datgene aan te kunnen reiken wat zij nodig hebben? 

Bij de Opleiding Energetisch Gezinstherapeut heeft Charlotte al haar opgedane kennis van uit verschillende opleidingen samengevoegd tot één. Juist om ervoor te zorgen dat jij breed in kan zetten op jouw doelgroep en op een diepe laag kan leren werken.


Het is een combinatie tussen

 • NEI (Neuro Emotionele Integratie / Nieuw Emotioneel Inzicht)
 • Nine Start Ki (gaan ontdekken wie je écht bent)
 • Familieopstellingen
 • Specialisaties in de vrouwelijke cyclus, kinderwens en alleengeboren tweelingen

Vanaf de eerste dag kun je al oefenen op mensen uit jouw omgeving, huisdieren, kinderen, partners en buren. Maar ook belangrijk, je kunt werken aan jezelf. Want deze methode kun je op jezelf ook goed toepassen.

Zit je nog veel in je hoofd, dan is deze methode uiterst geschikt voor jou. Stap voor stap maken we de omslag naar het voelen zodat hoofd en hart samen kunnen gaan werken

Er zitten vaak onbewuste emoties in de weg die jou kunnen belemmeren om de stappen te zetten die we willen zetten. Hier gaan we mee aan de slag.

Door veel te oefenen ruim je bij jezelf ook oude patronen en emoties op, waardoor jij beter in je vel gaat zitten, en kunt groeien op vele gebieden.

Charlotte heeft verschillende opleidingen los gevolgd, maar juist samen maken ze een unieke combinatie, waarin je op een diepgaand niveau aan jezelf kan werken, kan groeien én je gezin én je cliënten kunt ondersteunen in de processen waar ze zich bevinden. We gaan de diepte in zodat je steeds meer gaat voelen wat voor jou klopt.

De opleiding bestaat uit 17 dagen. Door de opleiding door komen alle stukjes samen, waardoor jij deze diepgang en methodes leert inzetten als één geheel. Steeds een laagje dieper, zodat je zelf ook de verdiepingsslag gaat maken in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast krijg je toegang tot een online leeromgeving, waarin je alle filmpjes, theorie en toepassingen altijd bij de hand hebt. 


In februari 2023 start er een opleiding in Breda onder leiding van Lena Rentschler!

Nog 2 plekken vrij

Naar de data
Start januari 2023
Online workshop biotensor

Module 1 - de biotensor

De eerste dag van de opleiding begint het met leren werken met een biotensor. Een energetisch meetinstrument dat aan de hand van de stressreactie in je lichaam die ontstaat bij een disbalans, de vertaalslag maakt van ons onderbewustzijn naar ons bewustzijn. Omdat ons onderbewustzijn alwetend is, kan deze ons ook precies vertellen waar onze pijn- en leerpunten liggen. Voor onszelf, kinderen die nog niet kunnen praten én huisdieren is dit een methode om boven tafel te krijgen wat zij precies nodig hebben. Je leert niet alleen hoe je je jezelf en je kinderen hiermee  kan 'testen', ook je huis, werkplek en stemmingen kunnen je veel vertellen. 


Deze dag is ook los te volgen zowel live als als online workshop. Het geeft je de basis die neergezet wordt in deze opleiding. Dus kan je niet wachten tot we in in de het volgende opleidingsjaar aan de slag gaan? Volg deze workshop alvast zodat je goed kunt oefenen voordat we écht aan de slag gaan.


Duur: 1 dag - kies één van de data of volg de workshop online!

 • Dinsdag 24 januari 2023 - Breda - schrijf je in - door Lena Rentschler
 • Vrijdag 3 februari 2023 - Wijchen - ik doe mee - door Charlotte & Lena

We gaan alle bewegingen oefenen van de biotensor, ja en nee vragen stellen, energie toevoegen en afvoeren en pijn verlichten.

Je kunt ook contact maken met het energieveld van anderen, hoe je dit doet leer je ik je vandaag ook. Zodat je je gezin ook kunt testen.

.We gaan met ons aura aan de slag, een tool die je overal kunt inzetten om de indrukken van buitenaf af te weren.

We gaan alle bewegingen oefenen van de biotensor, ja en nee vragen stellen, energie toevoegen en afvoeren en pijn verlichten.

Welke voedingsmiddelen zijn wel en niet geschikt voor jou op dit moment? Je leert hoe je dit fysiek en met een biotensor kunt testen.

Straling meten in huis, je telefoon en apparaten. Maar vooral hoe je de straling kunt verminderen met simpele stappen.

Praktijk Charlotte

Module 2 - NEI Basis

In de tweede module gaan we vanuit Nieuw Emotioneel Inzicht kijken naar de emoties achter de 'klachten' van onszelf en onze kinderen. In het werken met een biotensor gaan we een stap verder richting het testen via werkmodellen die gericht zijn op onze baby's/kinderen/pubers. Je leert deze emoties in kaart te brengen en in te gaan op de oorsprong van deze emoties. Op welke stukken zitten we onszelf in de weg of spiegelen onze kinderen ons onbewuste gedrag en patronen om ons iets duidelijk te maken.  Je gaat zowel met jezelf als je kinderen aan de slag en leert steeds meer controle te krijgen over de keuze zoals jij je wilt voelen. Het is ook een eigen proces dat op gang gezet wordt.


Data Breda

 • 13 & 14 februari 2023
We gaan werken met het NEI Basis werkmodel waarin je leert testen met emoties om boven water te krijgen wat er speelt.
Tijdlijn
We gaan testen welke emotionele triggers er waar op de tijdlijn liggen die losgelaten mogen worden, incl. vorig generatiebelastingen.
In deze module gaan we ook in op het werken met kinderen, welk taalgebruik pas je toe en waar mag je op letten?

De Orgaanklok

Word jij ook steeds wakker 'nachts op hetzelfde tijdstip? Wat heeft dit je te vertellen en wat mag jij intern loslaten om in balans te komen?

We gaan aan de slag met de basisbehoeften die we als kind gemist hebben en nu nog als volwassenen uit de buitenwereld proberen te halen.

We maken het plaatje compleet door alles los te laten wat verwerkt mag worden. Zodat er een nieuwe basis kan worden gecreëerd. 

Module 3 - De 5 elementen

In module 3 gaan we de vertaalslag maken naar de diepere lagen van het werken met het onderbewustzijn. Je gaat leren welke energiesystemen en chakra's er kunnen blokkeren in ons lichaam, en hoe je deze weer in beweging kan zetten. Je leert verbanden leggen tussen een klacht en verschillende emotionele lagen die eraan ten grondslag liggen. We gaan kijken naar wat je diep van binnen wilt, jouw koers gaan we varen, en onderzoeken wat jij nodig hebt om daar te komen. We gaan aan de slag met de 5 elementen, om vanuit verschillende dynamieken te kijken naar de klacht van je cliënt.


In deze module maak je zelf ook een grote stap in je persoonlijke én spirituele ontwikkeling omdat je ook aan de slag gaat met jouw eigen saboteurs, je vaste patronen worden zichtbaar en je komt steeds meer een stapje bij diegene die je écht wilt zijn.

 

We maken de overstap naar het werken met niet eigen energieën, entiteiten en vorige generatiebelastingen. Daarnaast komen ook de allergieën, de vrouwelijke cyclus en hormonen aan bod. 


Met als speciaal aandachtspunt het werken met vorige levens. Op het moment dat we steeds overvallen worden door oude emoties waarbij we als we goed nagaan ze ons hele leven al bij ons zijn - kan je er bijna vanuit gaan dat het niet van het leven nu is. En waarom nemen we dan zulke oude patronen met ons mee? Dat doen we niet zomaar voor de lol. Vaak liggen er nog kwaliteiten van onszelf die we over boord hebben gezet. Dat doen we allemaal, soms wel dagelijks. Maar op het moment dat we deze kwaliteiten over boord zetten en we pakken deze niet terug voor we overlijden, verdwijnen deze kwaliteiten. Door het testen in vorige levens krijgen we de mogelijkheid om deze weer op te pakken. Je eigen kwaliteiten weer te gaan omarmen. Dit is een prachtig proces waar in deze module aandacht aan wordt besteed.


Duur: 6 dagen 

Data Breda

 • 20 & 21 maart 2023
 • 17 & 18 april 2023
 • 15 & 16 mei 2023
 • Ook online te volgen

We gaan vanuit de 5 elementen verschillende mini consulten samenvoegen tot één consult, zo testen we op een diepere laag.

Allergieën

Waar kun je niet goed tegen? En wat heeft jou dat te vertellen? Ons lichaam kan alles aan, dus wat zit er emotioneel in de weg? 

Heb jij ook interne saboteurs die steeds roet in het eten gooien? Waar willen ze je voor beschermen en wat kun je ermee?

Hoe zit jouw hormoonbalans en cyclus in elkaar, en wat kun je doen om weer mee te gaan bewegen in deze natuurlijke stroom?

Vaccinaties

Welke verstoringen kunnen vaccinaties geven aan je emotionele en fysieke lichaam, en hoe kun je deze ontstoren?

We gaan met vorig leven trauma's aan de slag. Welke kwaliteiten van jezelf zijn daar achtergebleven? En mogen weer herenigd worden?

Welke mensen triggeren iets bij jou wat niet bij dit leven lijkt te horen? En welke lijntjes en oude trauma's mogen doorgeknipt worden? 

Heb jij wel eens last van entiteiten? Wat kun je er aan doen en hoe kun je erachter komen waarom jij toegankelijk bent? 

Ons lichaam kan ons heel veel signalen geven dat er iets niet goed is, maar luisteren is vaak moeilijk. Wat heeft jouw lichaam te vertellen

"Jarenlang heb ik er alles aan gedaan om alles te onderdrukken waar ik zo bang voor was. Op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen. Ik moest een stap zetten. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik sta nu zelf aan het roer en heb de mogelijkheden om te kijken naar mijn eigen emoties. Als bonus kan ik mijn gezin nu ook optimaal ondersteunen. Charlotte voelt feilloos aan wat er mag gebeuren en nodig is. Ik ben blij dat ik met deze opleiding ben gestart."
Mariët

Module 4 - Familieopstellingen

In deze module gaan we 2 dagen lang aan de slag met familieopstellingen. Hoe ziet jouw familielijn eruit? Welke patronen kom je tegen en wil je graag loslaten? 

Kan jij al helemaal JA zeggen tegen jouw leven en alle facetten die deze je te bieden heeft? 

In deze twee dagen gaan we aan de slag met jouw plek, jouw positie en helen we jouw innerlijk kind dat graag mee wil spelen in jouw volwassen wereld.

We krijgen daarbij ondersteuning van prachtige materialen en houten opstellingspoppetjes, welke jij vanaf deze dag direct kan implementeren in het gezin, maar ook in je praktijk.

Duur: 2 dagen

Data Breda

 • 12 & 13 juni 2023

Module 5- Verdieping

In module 5, komt het unieke aspect Alleengeboren Tweelingen aan bod. 2 dagen lang nemen we je mee in deze materie. Want wist je dat 1:10 vrouwen zwanger is van een tweeling vaak zonder het te weten? 

Het feit dat jij hier nu op deze website alles aan het lezen bent is ook niet voor niets. Ben jij ook een alleengeboren tweeling? 

Dit thema gaat als een rode draad door de opleiding en op het moment dat we hier aanbelanden ben jij er helemaal klaar voor om met dit thema te gaan werken en de diepe laag aan te pakken die op zoveel facetten in het leven een rol speelt. 

Daarnaast gaan we aan de slag met werkmodellen gericht op kinderwens, zwangerschap, zwangerschapsproblemen en dyslexie.

Het werken vanuit het emotieveld wordt nogmaals verbreed en meer specifiek voor het therapeut-schap aangepast.


Duur: 4 dagen  

Data Breda

 • 10 & 11 juli 2023
 • 11 & 12 september 2023

Met deze specialisatie, krijg je een uitgebreid werkmodel om te werken met alleengeboren tweelingen, zodat het helingsproces kan beginnen.

Welke emotionele blokkades kunnen er bij moeder en toekomstige kindje in de weg zitten die nu een moeiteloze zwangerschap in de weg staat?

Welke zwangeschapskwaaltjes kunnen zich uiten als het met moeder of kind niet fijn is in de zwangerschap. Wat kunnen we voor hen betekenen hierin?

Chakra's

Wist jij dat we allemaal chakra's in ons lichaam hebben die een emotionele basis nodig hebben om te kunnen stromen?

Wat ben ik blij mijn gevoel gevolgd te hebben en deze opleiding ben gaan doen! Pas toen ik deze opleiding tegenkwam, realiseerde ik me dat ik al jaren op zoek was. Zo veel verschillende cursussen gedaan (van Reiki tot intuïtieve ontwikkeling en alles er tussen in), maar telkens miste er iets. Nu niet! Alle losse puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen en vormen een duidelijk geheel. Charlotte is enthousiast, vindt geen vraag vreemd en deelt graag haar kennis en kunde. Zelfs in huidige Corona-tijd komt zij met oplossingen zodat wij door kunnen met opleiding. En alle informatie, of het nu op beeld of op papier is, is duidelijk en ziet er mooi uit. Een absolute aanrader dus!
Mieke
Module 6 - talenten

Module 6 - Toekomstvisie

In deze module gaan we terug naar de familieopstellingen - maar dan gaan we kijken naar jouw talenten, kwaliteiten en toekomstvisie. Hoe kan je deze inzetten om jouw leven te gaan leven op jouw manier?

Je ontvangt de laatste dag jouw diploma en bent dan officieel Energetisch Gezinstherapeut.


Duur: 2 dagen 

Data Breda

 • 10 & 11 juli 2023
 • 11 & 12 september 2023

  Is de Opleiding Energetisch Gezinstherapeut voor iedereen? 

We werken op een vernieuwend bewustzijnsniveau. Heb je nog nooit aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en ben je nieuw in de spiritualiteit is dit een grote stap. We gaan vanaf dag één volop aan de slag met het verruimen van je blik en beeld van de wereld. Je krijgt direct de tools om aan alles wat er bij jezelf gebeurt te gaan integreren. Maar dat vraagt wel commitment. Openstaan voor je persoonlijke groei en alles wat daarbij naar boven komt aangaan. Het is een methode waarin je niet overal diep doorheen hoeft te gaan om het te verwerken. Dat maakt het ook zo krachtig, maar je moet er wel klaar voor zijn, het is fijn om de methodiek eerst eens te ervaren, zo kan je zien of het ook écht bij je past.

De opleiding is zowel voor persoonlijke groei, als voor werkende coaches en therapeuten. We werken voor volwassenen en kinderen dus is dat je affiniteit, ben je zeker welkom.

Zeg je hier volmondig JA tegen dan zie ik je snel!

Twijfel je of dit de opleiding is voor jou, plan gerust een (mail/bel of app) afspraak in en we gaan samen onderzoeken of dit de goede stap is voor jou op dit moment.

De opleiding is op HBO niveau ingeschaald en geaccrediteerd door de KNTO, BATC, CAT en GRO.

NEI Opleiding - Praktijk Charlotte

Ik ben met NEI Begonnen toen mijn jongste dochtertje geboren werd en niet meer wilde stoppen met huilen. Ik wilde haar begrijpen. Elke dag veranderde haar behoefte en na een paar weken waren we ten einde raad. De biotensor en de methode gaven de antwoorden waar ze naar zochten.

Nu met meer dan 150 cursisten is de EGT Opleiding een begrip geworden. Een verdiepende NEI opleiding die ik het liefst aan doorgeef aan de volgende generatie, want mijn missie is 'elke moeder mag in biotensor in huis krijgen.' Zodat dit instrument niet meer weg te denken is, en geheel normaal gevonden wordt in élk gezin en huishouden.

De opleiding is een praktisch gerichte opleiding. Dat houdt in dat je thuis vooral bezig zult zijn met het oefenen in de praktijk. Het toepassen van de werkmodellen geeft jou steeds meer gevoel in de werkwijze en het toepassen. Ook kom je in elk consult, weer op nieuwe vlakken terecht die jou helpen groeien in de werkwijze en toepassing.

De studiebelasting zal ongeveer 10 uur per week in beslag nemen.

 • Biotensor & Kistje
 • Theoriemap & Consult werkmodellenmap
 • Testset Vaccinatie
 • Testset Kinderremedies
 • Testset Miasma's & Chakra's
 • Startset magnesium
 • Nine Star Ki boekje
 • Online leeromgeving met filmpjes

Na afloop van de opleiding is het van belang dat je kunt laten zien dat je de methodiek kan toepassen in een consult. Er wordt geen theorie examen afgenomen, maar het praktijk gedeelte wordt wel beoordeeld. Daarnaast wordt er gevraagd om jouw proces het van studiejaar te gaan beschrijven. Wat zijn jouw groeistappen geweest, welke inzichten hebben jou laten zijn wie je nu bent?

Bij een goed bevonden therapeutische beoordeling van jouw kwaliteiten in een consult krijg je het diploma tot Energetisch Gezinstherapeut overhandigd.

  Heb je al een workshop biotensor gevolgd? Dan kan je vrijstelling krijgen voor de eerste dag van de opleiding.

  Heb je al eerdere trainingen gevolgd over opstellen dan kun je vrijstelling krijgen voor module 4 - al gaan we hier wel al met het thema alleengeboren tweeling aan de slag.

  Stuur hiervoor een mailtje naar team@praktijkcharlotte.nl

Nei basis

Het diploma is erkent door de KTNO - BAT, CAT en GRO


De lesdagen zijn van 9.30 - 16.00 in Wijchen

Voor de mensen die de opleiding online volgen, eindigt de opleiding met een online consult met Charlotte. Als daarna het vertrouwen is, dat de je stof beheerst ontvang je het diploma tot Energetisch Gezinstherapeut
Doordat ik zelf ziek ben geworden, ben ik gaan zoeken naar het waarom. Ik heb me in eerste instantie heel erg op voeding gericht en ben de opleiding tot orthomoleculair voedingscoach gaan doen. Geweldige resultaten maar mijn gevoel zei dat er meer was. Ik ben me gaan verdiepen in de 5 biologische natuurwetten (ziekte door zielsoorzaken). Prachtige kennis waar ik heel blij mee was, maar ik zocht naar iets waarbij ik sneller bij de emotie kon komen en sneller en eenvoudiger de juiste voeding voor de juiste persoon kon vinden. Na het lezen over de workshop werken met de biotensor heb ik me opgegeven. Wauw wat een mogelijkheden zag ik hier. ik heb me direct opgegeven voor de opleiding tot energetisch gezinstherapeut. Nog nooit een dag spijt van gehad. Voor mij komt alles hier samen. De lesstof is fijn en toegankelijk, Charlotte legt alles helder uit en geeft les vanuit haar passie. Ik ervaar deze opleiding als een cadeau wat op mijn pad gekomen is.
Gerrie

Kies voor jezelf, neem een beslissing en ga er achter staan, alleen dan zul je manifesteren

Start febr 23
€ 3.350,-

Start 3 februari 2023

Al het studiemateriaal kan nu al worden opgestuurd!

 • Inclusief materialen
 • of 6 maanden € 575,-
 • of 10 maanden € 365,-
 • Incl. Online leeromgeving
Direct beginnen
€ 2.950,-
Start direct! 

Al het materiaal wordt thuisgestuurd!

 • Inclusief materialen
 • of 6 maanden € 525,-
 • of 10 maanden € 325,-
 • Incl. Zoomsessie 1x p/m

Opleiding - Wijchen 

VOL

Module 1: 
 • 3 februari /online

  Module 2: 
 • 16 & 17 februari

  Module 3: 
 • 16 & 17 maart 
 • 13 & 14 april
 • 11 & 12 mei


Module 4:

 • 8 & 9 juni

 • Module 5:

  • 6 & 7 juli 
  • 7 & 8 september

  • Module 6:

   • 5 & 6 oktober

Opleiding - Breda

2 plekken vrij

  Module 1: 
  • 24 januari 2023

   Module 2: 
  •  13 & 14 februari 2023

   Module 3: 
  • 20 & 21 maart 2023
  • 17 & 18 april 
  • 15 & 16 mei


  Module 4:

  • 12 & 13 juni 

  • Module 5:

   • 10 & 11 juli 
   • 11 & 12 september 

   • Module 6:

    • 9 & 10 oktober
Online workshop biotensor
 • Begin direct en krijg binnen een week alle materialen thuisgestuurd. 
 • Elke maand is er een live zoomsessie van 19.30 - 20.30 met daarna de mogelijkheid om met de medecursisten nog een half uurtje na te kletsen
 • Stel al je vragen in de online leeromgeving
 • Kom in contact met deelnemers uit de buurt of in de groep waarmee je kunt oefenen