Praktijk Epona

Energetisch Gezinstherapeut, NEI Therapeut  & Paardencoach - Beusichem

Angelique Driesen - Energetisch Gezinstherapeut - Beusichem

Praktijk Epona

Energetisch Gezinstherapeut, NEI Therapeut  & Paardencoach - Beusichem

Angelique Driesen - Energetisch Gezinstherapeut - Beusichem

Ik ben geboren in 1967. Als kind werd ik al gefascineerd en geïnspireerd door de natuur. Na schooltijd was ik altijd buiten te vinden, en op bezoek bij opa  verslond ik de boeken over de natuur die hij bezat. Tijdens de vele wandelingen leerde ik over alle kruiden die we tegenkwamen: de naam, maar ook waar ze voor gebruikt konden worden. Paarden maakten al op jonge leeftijd onderdeel uit van mijn leven, en toen ik rond mijn dertigste op een zorg- en kinderboerderij kwam te wonen en werken als bedrijfsleider, waren zij dagelijks in mijn buurt. 


Paardencoaching kwam op mijn pad en met mijn opleiding Toegepaste Psychologie, aangevuld met een diploma tot paardencoach, startte ik naast mijn werk met mijn eigen bedrijf Epona Coaching. Ik ging samenwonen met Hans en kreeg in Beusichem de ruimte om een praktijk aan huis te starten.     

Het bleef echter kriebelen. Mijn hele leven weet ik al dat er ‘meer’ is. Met het coachen kan ik mensen begeleiden op het gebied van hun “mind”, en zeker in combinatie met de energie van de paarden bereiken we daarmee hele mooie resultaten. Maar gezondheid is meer dan dat, en ik wil graag werken vanuit een holistische visie. Dit denkbeeld gaat ervan uit dat je lichaam, geest plus ziel één dynamisch geheel zijn en dus onderling nauw met elkaar verbonden. Wanneer deze allen in balans zijn, kan het  lichaam optimaal gebruikmaken van het zelfherstellend vermogen.

Ik volgde de opleiding tot Energetisch Gezinstherapeut, en daarnaast tot orthomoleculair adviseur. Dit geeft mij de tools om deze holistische werkwijze ook helemaal in de praktijk te kunnen brengen. Inmiddels ben ik fulltime aan het werk in mijn eigen praktijk en werd Epona Coaching uitgebreid tot Praktijk Epona. Ik pas NEI toe in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen zoals kruiden, Bach Bloesem Remedies, etherische olie en Gemmo-therapie

Mijn dochter van 7 jaar had last van driftbuien, niet alleen thuis maar ook in de klas. Na zo’n driftbui kon ze intens verdrietig zijn, en ook ’s nachts was ze regelmatig in paniek. De juffrouw vertelde mij over Praktijk Epona. Zij kende meerdere kinderen die echt goed geholpen zijn door een NEI-consult.

Ik heb wel getwijfeld, wilde ik mijn kind dit laten ondergaan ? Ik heb contact opgenomen met Angelique en aan de telefoon wist zij mij uit te leggen dat NEI een zachte en vriendelijke methode is. Toen bleek dat mijn dochter niet eens mee hoeft, maar dat een consult ook op afstand kan, was ik om. Ik heb er voor gekozen zelf wel bij het consult aanwezig te zijn, terwijl mijn dochter thuis sliep.

Een heel bijzonder moment. En het mooiste is…. het werkt echt ! Ik heb mijn blije meisje weer terug en ook de onderbroken nachten zijn verleden tijd. Ik ben de juffrouw dankbaar voor haar advies.

.

Naast mensen, werk ik ook veel met dieren

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik altijd intensief contact gehad met dieren. Ieder vrij uur werd besteed aan het verzorgen van dieren, en als volwassene heb ik ruim 20 jaar gewoond en gewerkt op een zorgboerderij. Ik heb ook diverse opleidingen in dierverzorging en later ook in bijvoorbeeld fytotherapie (kruidenleer) gedaan.  Nu coach ik met inzet van paarden, en heb daardoor een sterke focus op de allerkleinste signalen die zij geven. Het kon dan ook niet uitblijven dat ik ook NEI-therapie ging toepassen op paarden. Deze methode geeft veel inzicht in fysieke of emotionele blokkades, vooral bij die dieren waar vage klachten veel problemen geven en de reguliere diergeneeskunde niet echt een duidelijke oplossing heeft. Ik vervang nooit het advies van de dierenarts, maar kan wel bijdragen aan herstel.

Het fijne van het toepassen van NEI bij dieren is dat zij nooit sceptisch tegenover de werking staan, geen placebo-effect kennen en er dus hele zuivere behandelingen ontstaan. Loop jij met je paard (of hond) tegen fysieke klachten of gedragsproblemen aan en wil je weten of Ik met NEI iets kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier. Wil je je paard ondersteunen met een kruidenmix? Ik meet door waar jouw paard op dit moment behoefte aan heeft, en je krijgt de op jouw paard persoonlijk samengestelde mix thuisgestuurd. NEI en het doormeten van een persoonlijke kruidenmix kan ook op afstand, dus ik werk door heel Nederland. Wil je liever dat ik op locatie kom, dan is dat zeker ook mogelijk. 

Ik kwam bij Angelique omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Altijd moe, wisselende emoties, ineens een lijf vol spanning door voor mij onverklaarbare redenen. Dat is de overgang, kreeg ik overal te horen. Dat moet je gewoon accepteren. Maar dat het ook anders kan weet ik nu. In het consult kwamen we op diepere lagen en zijn er diverse emotionele blokkades, vooral uit mijn jeugd, losgekoppeld. Een fijne methode en Angelique legt het allemaal duidelijk en rustig uit. Inmiddels heb ik weer veel meer energie, en zijn de onverklaarbare spanningen verleden tijd !
.
Praktijk Charlotte therapeuten
€ 75,- per uur

NEI Consult

Met NEI gaan we op zoek naar die emotionele blokkades die jouw fysieke klachten veroorzaken, en wordt met behulp van een biotensor de blokkade in kaart gebracht. Natuurgerichte therapieën zoals NEI gaan heel goed samen met reguliere zorg, ze kunnen elkaar zelfs versterken. Mijn consulten worden (deels) vergoed door een groot aantal zorgverzekeringen vanuit de aanvullende verzekering.

Ieder voorjaar weer slikte ik wekenlang pilletjes tegen hooikoorts. Ik wilde dit eigenlijk niet, maar zonder ging echt niet. Tranen lopen over mijn gezicht en steeds niezen en een verstopte neus is tijdens Corona echt niet fijn.

Ik hoorde van Angelique, en wilde dit zeker proberen. Zij legde mij uit dat allergie vaak een reactie van je lichaam is om iets duidelijk te maken. Tijdens het NEI-consult kwamen er hele herkenbare dingen voorbij, die we daarna hebben losgekoppeld. De hooikoorts was direct een stuk minder. Ter ondersteuning kreeg ik nog een speciaal op mij doorgemeten kruidenthee mee en met slechts nog een lichte reactie op heftige hooikoortsdagen, kom ik het voorjaar best door.

.

Ja ik wil contact opnemen met Angelique!


Angelique Driesen

Praktijk Epona

Voorkoopstraat 3
4112 NM Beusichem

+31 6 14 21 78 96

angelique@praktijkepona.nl

www.praktijkepona.nl