EGT TRAINERS

Elke EGT trainer heeft haar eigen talenten, je zult merken dat jij precies bij de trainer komt die jouw ontwikkeling net weer een stukje kan verreiken. Alle trainers hebben ontzettend veel kennis, hebben hun eigen fijne humor en weten een veiligheid neer te zetten waarbij iedereen zich welkom en gedragen voelt. Alle  EGT trainers bij Praktijk Charlotte hebben naast hun kennis over de EGT Opleiding ook aanvullende opleidingen gedaan. Ze geven een mooie eigen visie waarbij je tijdens oefendagen altijd met een nieuwe lading kennis en hernieuwde inzichten naar huis rijdt. 

EGT TRAINERS

Charlotte

Stressbestendig... dat lukte me steeds minder goed. En eigenlijk maar goed ook, want stress is een killer voor jouw systeem. Ik heb het aan levende lijve ondervonden wat stress met mij deed. Maar er los van komen is heel lastig, want de patronen zijn er zo ingesleten en ik vond dat ik voor iedereen alles moest geven. Toen ik doorhad dat de thema's van Alleengeboren Tweelingen precies op de thema's van de chakra's aansloten ben ik die verbanden gaan zoeken in mijn ziekteherstel. Het is wonderbaarlijk wat er gebeurt als je écht gaat luisteren naar je lichaam, maar het schreeuwende stemmetje diep van binnen die heel goed weet wat het nodig heeft. Het gekke is dat de patronen die je hebt opgedaan in de baarmoeder, zich steeds blijven herhalen. We gaan de stap zetten om deze patronen om te zetten naar groei - zodat je een stevig fundament neer kunt zetten en jouw alleengeboren tweelingstuk een kwaliteit gaat worden in plaats van een valkuil waar je steeds opnieuw in geworpen wordt.


Praktijk Charlotte therapeuten

Floor

Mijn naam is Floor. Ik ben een Brabants gezelligheidsdier met beide voeten op de grond. Moeder van twee dochters, energetisch therapeut en yogi. In een tijdperk dat voelt als een vorig leven runde ik een vakantiepark, was ik √°ltijd bezig met alles en iedereen en zorgde ik slecht voor mezelf. Dat laatste was trouwens niets nieuws... Op 17-jarige leeftijd had ik een chronische darmziekte. Ik pleegde continu roofbouw op mijn lichaam. Ik kreeg medicijnen, maar al snel merkte ik dat ik veel meer bereikte als ik rust nam en minimaal at zodat mijn lichaam de tijd kreeg om zich te herstellen. Zo overleefde ik vele stressvolle perioden, totdat ik erachter kwam dat het anders kon.

Ik deed 3 verschillende energetische opleidingen tegelijk. Hierdoor kwam ik weer in contact met mijn gevoel. Ik begon met yoga om meer flexibiliteit en ruimte in mijn stijve pijnlijke lichaam te krijgen.

In 2016 besloot ik dat het tijd werd voor echte veranderingen. Ik begon aan de VITT-opleiding in Belfeld. Pas daar voelde ik hoe het is om vanuit je hart en verbinding te leven. Zo kloppend voor mij! Heerlijk om die stilte, vrede en liefde te voelen. Tegelijkertijd begon ik ook aan een yogaopleiding. Beide opleidingen waren voor mij de ideale combinatie.

Praktijk Charlotte - Annebel Visscher

Annebel

Achter alles wat ons belemmerd, of dit nu lichamelijk of mentaal is, zit een boodschap. Aan ons wordt gevraagd om te luisteren naar deze boodschap. Te luisteren naar het fluisteren van het lichaam voordat het begint te schreeuwen. Iemand zei ooit, wees niet die dokter voor jezelf die niet naar je luistert, de dokter die jou niet serieus neemt. Luister naar wat ons lichaam ons probeert te vertellen.

In deze tijd maatschappij proberen we veel te fixen met medicatie en fysieke training. We leren niks over het zelfherstellend vermogen in ons zelf, en hoe we ons lichaam en geest weer in balans kunnen brengen. We gaan het liefst met een grote boog om (oude) pijn heen, omdat we niet goed weten hoe we er mee mogen dealen.  

De EGT methode is voor mij de sleutel om te leren luisteren naar mijn lichaam, om kennis te maken met de oneindige kennis en herinneringen van mijn onderbewuste. Het is een geweldige krachtige methode die mij steeds helpt om een situatie vanuit de bron te onderzoeken. Het helpt mijzelf te helen en te begrijpen, en het is niet meer weg te denken uit mijn eigen gezinsleven. Ik ondersteun mijn kinderen waar nodig en onderzoek steeds weer opnieuw de balans.Mijn hart is daarin mijn kompas, die heeft mij naar zoveel mooie momenten en plekken geleid. Wonen in het prachtige Frankrijk met mijn man en kinderen en werkend in Nederland met een van de mooiste en grootse thema: de balans tussen lichaam en geest. 

 

Kim

Mijn naam is Kim Kolenberg, ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man en onze 4 jarige zoon in het Noord-Hollandse dorp Wervershoof.

Als ik bewustwording heb gekregen op iets waar ik tegenaan loop en/of oude stukken heb opgeruimd dan geeft mij dat een gevoel van verlichting, geluk en vrijheid. Het zorgt ervoor dat ik steeds dichter bij mezelf kom. Dit vind ik een heerlijk gevoel en gun ik iedereen!

De EGT opleiding van Charlotte heeft hier een enorme bijdrage aan geleverd. Het heeft gezorgd voor een hogere versnelling in het opruimen van oude stukken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. 

Het kunnen voelen is iets wat bij mij de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Voelen wat ik wil, wat ik nodig heb, welke kant ik op mag gaan en zelfs invoelen bij een ander op het moment dat ik daarvoor kies. Dit is iets wat mijn leven enorm verrijkt en ook dit gun ik iedereen!

In mijn praktijk en op de school waar ik werk zie ik veel volwassenen en kinderen op hun eigen manier hun pad bewandelen met daarop de nodige uitdagingen. Ik word er blij van om anderen inzichten te geven en samen oude stukken op te ruimen, waardoor er ruimte komt op het pad dat ze lopen. Ik doe dit met heel veel liefde en daarnaast voel ik dat we veel meer zelf kunnen dan we denken. Daarom vind ik het zo gaaf om bij Praktijk Charlotte anderen te mogen begeleiden in het werken met de biotensor, NEI, familieopstellingen en zoveel meer, zodat we dichter bij ons gevoel komen en dichter bij onszelf.