Minke Thijssen

EGT &NEI u Therapeut

Minke Thijssen

EGT & NEI Therapeut

Therapeuten Praktijk Charlotte

Mijn naam is Minke Thijssen, 34 jaar, opgegroeid in de omgeving van Nijmegen en nu wonende in Best met mijn verloofde Roel en 2 dochters Fleur en Liz. Ik werk inmiddels zo’n 15 jaar binnen de hulpverlening, zowel met volwassenen als met kinderen. De afgelopen 5 jaar werk ik met veel plezier als pedagogisch behandelaar van peuters die een vermoeden hebben van een TOS (taal ontwikkelingsstoornis).

Na de geboorte van onze eerste dochter merkten mijn vriend en ik dat we zoekende waren naar een oplossing voor onze slapeloze nachten en haar ontroostbare buien overdag. Op pedagogisch vlak had ik elke methode al ingezet en elk slaapboek al een aantal keren doorgespit. Slapen in een stoelpositie, om de minuten laten huilen etc etc., maar dit alles hielp maar niet. Je gaat aan jezelf twijfelen: ‘doen we het wel goed, wat doen we verkeerd, ligt het aan ons?’ De slapeloze nachten, maar ook haar ontroostbare buien overdag, maken je als ouder onzeker. Je voelt dat er meer aan de hand is, maar wat?
 Na het consultatiebureau al vele malen te hebben gesproken zonder enig resultaat, ben ik gaan zoeken in een andere richting. Ik kwam in aanraking met NEI.

Vanaf de eerste sessie met onze dochter raakte ik geïnteresseerd achter de filosofie van NEI en ben ik mezelf erin gaan verdiepen. Naast mijn eigen enthousiasme merkten we ook verbetering op allerlei vlakken bij onze dochter. De emotionele blokkade om zich veilig te voelen werd gezien en mocht worden opgeruimd. Letterlijk kon mijn dochter weer ademen en wij als ouder ook, want je wilt als ouder maar 1 ding en dat is je kindje gelukkig zien.

Dit heeft me doen besluiten om de opleiding tot NEI-therapeute te gaan volgen. Na iedere bijeenkomst groeide de kennis en mijn interesse hierin.

"Je wilt als ouder maar 1 ding en dat is je kindje gelukkig zien"

Wat zit er onbewust veel opgeslagen in ons systeem wat we niet zien en ook niet altijd kunnen voelen, maar wat wel aan pruttelen is van binnenuit. Ons lichaam moet soms schreeuwen om aandacht te krijgen. Wanneer ons lichaam schreeuwt gaan we pas hulp inschakelen, maar dan is de fysieke klacht vaak al groot. Hoe fijn is het om je lichaam goed te onderhouden met de NEI? Af en toe een APK’tje voor je lichaam zodat je lichaam niet hoeft te schreeuwen. Een voorbeeld is mijn zwangerschap. In mijn 1ste zwangerschap had ik heftige bekkenklachten. Ik kon de hele zwangerschap nauwelijks lopen. Advies: rusten en oefeningen doen. De NEI was toen voor mij nog onbekend. In mijn 2de zwangerschap kreeg ik weer opnieuw bekkenklachten. Ik kon dit keer mezelf testen en na 2 sessies waren de bekkenklachten verdwenen. Ik kon de emotionele blokkade direct opruimen en met resultaat! Ik kon genieten van mijn zwangerschap en van mijn kleine meisje in mijn buik.


Mijn droom is om binnen mijn huidige werk de NEI te integreren. Sommige kindjes komen bij ons binnen met verschillende problematieken of levenservaringen in hun rugzakje. Ze hangen hun rugzakje wel aan de kapstok, maar eigenlijk lopen ze de hele dag rond met een volle rugzak. Hierdoor stagneert soms de behandeling, want het rugzakje zit gewoon te vol. Er kan niets meer bij! Wat zou het doen als ze bij binnenkomst lekker hun rugzakje al leeg mogen maken? Die emotionele blokkade eruit kunnen gooien (NEI) en met een leeg rugzakje de behandeling in kunnen? Ruimte om te spelen, vrij mogen zijn, zich veilig mogen voelen en in hun lijf mogen zitten in plaats van in hun hoofd?

‘Zonder te weten wat mij te wachten stond begon ik - na het horen van goede verhalen - aan mijn eerste NEI sessie. Minke kwam binnen 5 minuten tot de kern van waar ik last van ervaarde; stress, een hoge hartslag, onrustig hoofd, veel frustraties. Zij wist via mijn energie wat hiervan de oorzaak van was en zonder dat ik hierover hoefde te praten, maakte zij mij hiervan los. Direct in de auto op de terugweg ervaarde ik een bijzondere rust en ik kan vol overtuiging zeggen dat de afgelopen 3 weken (sinds m’n eerste NEI behandeling) de meest relaxte van mijn leven zijn. Ik raak niet meer gefrustreerd, ervaar geen stress en zit super lekker in mijn vel. Ik ben er 100% van overtuigd dat die een ieder kan helpen; voor stress, onzekerheid, pijn, kinderen, verdriet, onrust, twijfels, zelf verwijt en nog zoveel meer.’

Lynn

Waar kan ik je bij helpen?

Eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn. Wanneer je opmerkt dat je van een bepaald gevoel af wilt, bijvoorbeeld van bepaalde spanningen, onrust, overtuigingen die je jezelf hebt opgelegd die maken dat je stress voelt. Of dat je niet zo lekker in je vel zit, dan kunnen we daarnaar gaan kijken. Wat zit er onbewust opgeslagen wat jij helemaal niet meer nodig hebt? Wat mag er worden opgeruimd zodat je bepaalde patronen, gedachten of belemmerende overtuigingen los mag laten? Soms hoeft er niet zoveel aan de hand te zijn. Ook hiervoor geldt dat je lichaam niet hoeft te gaan schreeuwen om echt pas actie te kunnen gaan ondernemen.
 

De NEI-methode zet ik over het algemeen in bij:  

  • Baby’s (onrustige, huilbaby’s)
  • Slaapproblemen zowel bij baby’s, kinderen als bij volwassenen.
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die moeilijk zwanger kunnen raken
  • Het ongeboren kindje in de buik
  • Kinderen en jongeren: Thema’s die aan bod kunnen komen zijn o.a: Zelfvertrouwen, ontspanning, lekker in je vel zitten, je veilig voelen, vriendschap, leerproblemen (ADHD, Autisme, Dyslexie).
  • Volwassenen: Stress, burn-out, vriendschap en relaties, zelfreflectie,  
  • Hormonen/Allergieën/Voeding/Medicatie

"Minke is enorm gedreven door haar eigen ervaring met onrust. In die zoektocht naar rust voor haar baby heeft ze iets heel waardevols geleerd waardoor ze naast haar feilloze moederinstinct ook echt concreet hulp kan bieden. Ik wist niet wat ik kon verwachten van een sessie enkel op basis van een foto van mijn kindje, maar ik merkte direct dat Minke emotionele blokkades kon ontdekken en opheffen. Zaken die ik niet benoemd had voelde Minke aan en kon dit wegnemen waardoor er meer rust ontstond. Zie het als periodiek onderhoud en iets waaraan je samen blijft werken." 

Carlijn

€ 75,-

Consult

Wil jij eens luisteren naar je lichaam voordat het gaat schreeuwen?

Ik kijk graag met je mee!

Ja ik wil contact opnemen met Minke

Bloei, praktijk energetisch gezinstherapie
Minke Thijssen
Johan Frisopark 42
5684 GG Best

06-46345652
Praktijkbloei@hotmail.com

KVK- nummer: 85981869