Lena Rentschler

EGT Therapeut & Trainer

Naast alles wat te maken heeft met het begrijpen en benutten van de vrouwelijke cyclus ben ik ook een bijzonder grote fan van 'de biotensor'.

Vrouwelijke klachten. PMS. Hormonale disbalans. Fysieke klachten. Mentale klachten...Ik hoor het zó vaak langskomen: Vrouwen die rondlopen met 'onverklaarbare' klachten. Medisch onverklaarbaar in ieder geval. Want als je de huisarts en de gynaecoloog hebt gezien houdt 'het traject' al gauw op.


In 2021 was ik getuige van een energetisch consult met focus op pms klachten en ik was verbijsterd van het resultaat: de oorzaak van de klachten was niet lichamelijk maar emotioneel. Een emotie die zich onopgemerkt vast heeft gezet in het lichaam en vanuit deze plek serieuze klachten veroorzaakte. 


Klinkt gek?! Dat vond ik ook!


Sterker nog, ik vond het ook nog mega raar eruit zien: werken met een biotensor. Maar ik zag het effect en was verkocht: dit moet ik leren! Dit moet ik kunnen betekenen voor de vrouwen om mij heen. Deze vaardigheid dien ik te beheersen om 'mijn' vrouwen te kunnen helpen.


Zo gezegd, zo gedaan. In 2021 ben ik de opleiding Energetisch Therapeut gestart en heb me specifiek gespecialiseerd in het vakgebied 'vrouw'.

"Ik vond het ook een beetje gek allemaal, maar het werkt... bizar!"

Van 70 uur per week naar vrijheid

Jaren geleden heb ik de sprong gewaagt van loondienst naar zelfstandig ondernemer. Van 70 uur per week naar eigen baas was niet altijd leuk of makkelijk maar het heeft me één ding gebracht: de ruimte en vrijheid om mijn hart te volgen. En deze weg bracht Charlotte (oprichtster en eigenaresse Het Energetisch Huis) op mijn pad. Ik volgde de opleiding tot Energetisch Gezinstherapeut en alle puzzelstukjes vielen op zijn plek:


Met deze tools kan ik de vrouwen die mij volgen en met mij willen werken op een heel nieuw, verdiepend niveau helpen. Wow! Dus de keuze was snel gemaakt: binnen mijn passie en specialisme 'de vrouw' vul ik mijn diensten aan met energetische consulten. Hierbij doet de biotensor het werk voor ons. Voor jou en voor mij. Wij volgen waar jouw onderbewuste ons naar toe stuurt. This is where the magic happens! 

Wil jij weten welke onderwerpen allemaal aan bot komen tijdens de opleiding en of dit ook iets voor jou is?

Wat kan ik tijdens een consult voor je doen?

Praktijk Charlotte

Cyclus klachten

Zijn de dagen voor je menstruatie zwaar? Beladen? 

Fysieke klachten zoals buikpijn, rugpijn, kramp of mentale klachten zoals negatieve gedachten en  hevige wispelturigheid? Tijdens een consult gaan we samen op zoek naar de emotie die hieraan ten grond ligt. Want ja, een (oude) emotie kan daadwerkelijk fysieke en mentale klachten die zich uiten  in jouw cyclus als gevolg hebben. Bij het hebben van een cyclus horen geen klachten. Zijn die er wel dan mag je dat zien als een duidelijk signaal van jouw lichaam. Samen maken we de onderliggende emotie zichtbaar zodat de klachten mogen verlichten of zelfs verdwijnen. 

Mentale klachten rondom je vrouwelijkheid

Voel jij dat er iets niet klopt? Dat er iets is wat jou weerhoudt om écht in je vrouwelijkheid te gaan staan? Voel je angsten rondom dit onderwerp? Zitten er oude overtuigingen op het thema 'vrouw zijn' die je belemmeren om voluit te gaan leven? Zie jij andere vrouwen en denk jij: wow, zo zou ik me ook willen voelen en gedragen maar lukt het gewoon weg niet om dat gevoel op te roepen bij jezelf? Wellicht heeft jouw systeem ooit een emotie opgeslagen en draag jij deze onbewust continu bij je. Samen met de biotensor sporen we deze blokkade op en maken ze los zodat jij VOL in het leven kan gaan staan.

Fysieke klachten rondom je vrouwelijkheid

Ervaar jij (herhaaldelijk) klachten die je duidelijk kan koppelen aan je vrouwelijkheid? Fysieke klachten rondom je baarmoeder of eierstokken (bijvoorbeeld PCOS), vleesbomen of cysten, vaginale schimmel of simpelweg continu terugkerende blaasontstekingen...dit zijn allemaal signalen van je lichaam en met behulp van de biotensor gaan we de boodschap van jouw lichaam voor jou duidelijk maken. Je mag de biotensor zien als een soort 'vertaalster'. Zodra jij ziet welke emotie ten grond ligt aan deze klacht kan jouw lichaam het loslaten, Klinkt gek, ik weet het. Maar niet geschoten is altijd mis toch?!

Alleengeboren tweelingen

Heb jij het onverklaarbare gevoel dat er iets niet klopt? Voel jij je vaak alleen en niet begrepen? Mogelijk ben jij een alleengeboren tweeling. 

Kinderwens en Miskraam 

Wil je op emotioneel gebied onderzoeken wat (het voldragen van) een zwangerschap in de weg staat?

Zwanger willen worden en iedere maand opnieuw een teleurstelling verwerken vraagt ongelofelijk veel van jou en jullie samen. In 20% procent van de gevallen zijn de oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap onbekend, dat wil zeggen dat er medisch gezien geen verklaring is voor het probleem. Een aspect wat hierbij helaas niet bekeken of besproken wordt is het emotionele: er kan een emotionele blokkade zitten waardoor het niet lukt om zwanger te worden. Bizar? I know. Maar het is écht waar. Tijdens het consult onderzoeken we welke emoties een blokkade kunnen vormen, en wat hier de onderliggende oorzaak van is. We kunnen deze vastzittende emoties losmaken en verwerken, waardoor de natuur weer haar werk kan doen. 

 Ook bij een (herhaaldelijke) miskraam kunnen we onderzoeken wat jullie kindje nodig heeft om de sprong (opnieuw) te wagen. 

Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap gieren de hormonen door je lijf. En ook als moeder maak je een proces door met verschillende gedachten en gevoelens. De baby in jouw buik is een bewuste baby, iedere emotie die jij ervaart wordt opgeslagen in het celgeheugen van de baby. Het is dus prettig al vroeg verbinding te leggen met je baby. Tijdens een zwangerschapsconsult werken we aan emotionele blokkades bij zowel de moeder als het kind. Het is ook mogelijk dit samen met je partner te doen. Ook kunnen we zwangerschapsklachten zoals bekkenklachten, misselijkheid, slapeloosheid, je baby in stuitligging, angsten samen oppakken. 

Yes, mooie vrouw dit werk is energetisch maar als je mij kent dan weet je: energetisch betekent niet wazig! Vaak wordt het onderliggende probleem al binnen één consult zichtbaar en kan het gelijk opgeruimd worden. Soms zijn er er twee consulten nodig en af en toe drie. Niet meer dan dat. Klinkt goed of niet? Ik richt me met mijn werk volledig op de vrouw (en moeder) omdat ik heilig geloof dat jij als vrouw bepalend bent voor jouw omgeving: als jij niet volledig in je kracht staat en goed voelt heeft dat niet alleen effect op jezelf maar ook rechtstreeks op jouw partner, kinderen en iedereen anders. En ik help je heel graag om hier stappen in te maken! 

"Voor mij is mijn menstruatie altijd een struggle geweest en tijdens het consult kwamen we uit bij fase 4. Hier bleek een hele hoop verdriet te zitten, verdriet die ik zelf nooit had kunnen benoemen maar die er energetisch wel was. Na het consult heb ik van alles verzonnen waardoor het zou kunnen komen dat fase 4 nu “gewoon” fase 4 is. Ik doe niks anders dan anders en toch is fase 4 nu een gewone fase net als de andere. Natuurlijk met zijn eigen kenmerken maar hij duurt niet meer eindeloos en sindsdien stuur ik ook niet meer naar mijn vriendin hoe ellendig ik me voel. Ik ben dan ook heel blij dat Lena dit heeft toegevoegd aan haar consulten. Voor mij bevestigd het ook dat we niet altijd alles hoeven of kunnen weten, maar het is wel heel fijn dat we dit dan evengoed kunnen verwerken. Door een energetisch consult kan dit.

Marieke
€ 95,-

NEI Consult

In je leven maak je een hoop mee, zowel positief als negatief. Niet alle emoties kun je verwerken, deze stop je in jouw rugzak en draag je met je mee. Hoe voller de rugzak, hoe zwaarder het wordt om deze te dragen, met klachten tot gevolg. Als Energetisch therapeut kijk ik samen met jou voorbij je klacht en gaan we op zoek naar de oorzaak hiervan. Met NEI-therapie haal ik de emotionele lading van klachten weg, waardoor ze verminderen of zelfs verdwijnen.


Consultduur: 1 uur

Ja ik wil contact opnemen met Lena

Lena Rentschler


Locatie Breda:

Sweelincklaan 31

 4837 BB Breda06 41 67 25 24

hallo@lenarentschler.nl